Naše aktivity

Výlety, pochody

01.01.2020    Josef Kozel

Vykročili jsme do roku 2020!

Zahájili jsme rok procházkou přes 3 studánky od Březinky, přes Slavkovice po Vlastějov. Pak mlýn a návštěvu u Hekalů až zase zpět domů... 20 statečných na Nový rok 20 - a to vše za nádherného slunečného počasí.

09.11.2019    Josef Kozel

Po stopách malíře Jindřicha Pruchy krajem Železných hor

V sobotu 9.listopadu 2019 jsme poprvé zamířili mimo katastr našeho města na větší výlet. Po trase dlouhé cca 10 km ze Starého Dvora ke hrobu malíře Železných hor Jindřicha Pruchy v Běstvině nás vedla a vyprávěla paní Marta Pleskotová.

12.10.2019    Josef Kozel

Výlet na Čistírnu odpadních vod a Mrdickou tvrz

V sobotu 12.října 2019 jsme absolvovali další výpravu, tentokrát s cílem Čistírna odpadních vod Heřmanova Městce kousek za městem ve směru na Klešice. Odborný výklad ředitele VAKu Ivo Doskočila a provozního ředitele VS Chrudim Václava Kloboučníka nás velmi zaujal!

Těšíme se na pokračování za rok, kdy ČOV bude mít dokončenu kompletní rekonstrukci.

29.09.2019    Josef Kozel

Svatováclavský pochod do Chotěnic naznačil možnou obnovu tradice

Svatováclavský pochod v neděli 29.září 2019 byl druhou organizovanou akcí našeho spolku. Úderem 12.hodiny jsme vyrazili ve více než 30ti členné výpravě od kostela sv.Bartoloměje v Heřmanově Městci přes Palác do nedaleké místní části Chotěnice. Premiéru zažila naše spolková vlajka, kterou hrdě nesl předseda František Pleskot.